PRIDRUŽITE SE

Odluka Vlade

Plinacro će graditi dva nova plinovoda, vrijedna ukupno oko 400 mln eura

- Današnjim zaključkom zapravo će se dati mogućnost Plinacru da počne sa izgradnjom, odnosno s aktivnostima na ta dva plinovoda  - izjavio je Damir Habijan.

08.02.2024. 13:01

Vlada je danas donijela zaključak o povećanju sigurnosti opskrbe plinom izgradnjom plinovoda Bosiljevo – Sisak – Kozarac, vrijednog 322 milijuna eura i duljine 122 kilometara te plinovoda Lučko – Zabok, vrijednog 78 milijuna eura i duljine 36 kilometara, koja će graditi Plinacro.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan podsjetio je da je Vlada još 2022. godine donijela odluku o povećanju sigurnosti opskrbe plinom i to izgradnjom plinovoda Zlobin - Bosiljevo, te proširenjem kapaciteta LNG terminala sa 2,9 na 6,1 milijardu kubičnih metara  plina godišnje. 

- S ta dva plinovoda i njihovim povećanjem kapaciteta, a riječ je o plinovodu Bosiljevo - Sisak - Kozarac ukupne duljine 122 kilometara, te plinovodu Lučko - Zabok duljine 36 kilometara, osigurat ćemo ono što je bio i cilj i konzistentna politika Vlade, a to je sigurna i stabilna opskrbu plinom. Današnjim zaključkom zapravo će se dati mogućnost Plinacru da počne sa izgradnjom, odnosno s aktivnostima na ta dva plinovoda  - izjavio je Habijan na sjednici Vlade.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.