PRIDRUŽITE SE

Coworking Pula

Počela izgradnja poduzetničkog centra u Puli u vrijednosti 27,4 milijuna kuna

Moderni poduzetnički centar  na četiri etaže gradi se u napuštenoj zgradi Mehanike.

Piše: Hina/a.t.
08.06.2022. 14:01

Kamen temeljac za izgradnju poduzetničkog centra "Coworking Pula" položen je u srijedu u Puli, a riječ je o projektu ukupne vrijednosti 27,4 milijuna kuna pri čemu 18,3 milijuna kuna bespovratno sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Direktor Istarske razvojne agencije (IDA) Boris Sabatti kazao je tom prigodom da se s radovima započelo krajem travnja ove godine, da je do sada uklonjena postojeća stara građevina na lokaciji te sada traju pripreme za nove temelje.

Podsjetio je pritom kako je sama priprema projekta "Coworking Pula", koji se provodi u sklopu ITU mehanizma za urbano područje Pula, uključivala u počecima i pregovore s državnim tijelima nadležnima za regionalnim razvoj i upravljanje državnom imovinom.

"Vlada je u rujnu 2018. godine prepoznala značaj projekta i temeljem ideje osmišljene na inicijativu IDA-e darovala gradu Puli napuštenu zgradu Mehanike, na čijem će mjestu niknuti moderni poduzetnički centar na četiri etaže površine 1.514 četvornih metara", naglasio je Sabatti.

Dodao je da će centar, osim klasičnim malim i srednjim poduzetnicima, biti na usluzi i digitalnim nomadima, dionicima u brzorastućoj kreativnoj industriji te kako će "Coworking" korisnicima nuditi brojne inovativne sadržaje.

Ocijenivši ovaj projekt iznimno značajnim za cijelu Istarsku županiju, istarski župan Boris Miletić kazao je kako se ovim poduzetničkim centrom daje dodatni razvojni zamah poduzetništvu te se potiče otvaranje novih radnih mjesta.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.