PRIDRUŽITE SE

Geotermalni bazen

Počinje bušenje geotermalnog rezervoara u Virovitičko-podravskoj županiji

Studija je pokazala da ta županija leži na geotermalnom bazenu, te se na tom prostoru planira gradnja jedne od najvećih europskih geotermalnih elektrana, snage 20 megavata.

31.01.2024. 11:15

Završeni su pripremni radovi za geotermalno bušenje na lokaciji Slatina 3 na području Virovitičko-podravske županije, a samo bušenje bi trebalo započeti u veljači na poznatom geotermalnom rezervoaru na dubini od 4000 metara, izvijestio je Cindrigo Holdigns.

Završeni su svi građevinski radovi vezani uz bušenje, uključujući infrastrukturu i izgradnju bušotine, gdje se očekuju temperature vode blizu 200 stupnjeva Celzijusa. Tvrtka za bušenje Crosco također je potvrdila spremnost ugovorene bušaće platforme za mobilizaciju.

Razvoj geotermalnog projekta Slatina 3 odvija se  u sklopu EES Dravacel Energetika d.o.o. (Dravacel), podružnice koja je u 90-postotnom vlasništvu Cindriga. Dozvola za lokaciju bušenja osigurana je krajem 2022. godine.

Studija je pokazala da ta županija leži na geotermalnom bazenu, te se na tom prostoru planira gradnja jedne od najvećih europskih geotermalnih elektrana, snage 20 megavata. Početni dizajn i tlocrti posjeda Dravacel, pak, pokazuju dovoljan otisak za elektranu od 20 MW i potencijalno nekoliko puta veći kapacitet.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.