PRIDRUŽITE SE

Poslovanje kompanija

Podravka dovršila projekt Zaokret Žita

Projekt je započeo u siječnju 2022., a ukupno je kroz investicijski ciklus do sada uloženo 8,2 milijuna eura. Do kraja godine bit će uloženo još osam milijuna eura.

11.10.2023. 13:55

Podravka je izvijestila o uspješnom okončanju projekta Zaokret Žita, strateški usmjerenog na pekarstvo, kojim je restrukturirala poslovanje i modernizirala proizvodnju, a u koji je dosad uložila 8,2 milijuna eura te planira i daljnja ulaganja.

Iz koprivničke prehrambene kompanije ističu da je Zaokret proveden kroz ukupno pet stupova unapređenja poslovanja, a to su rast proizvodne efikasnosti i tehnološka modernizacija, aktivno upravljanje portfeljem, pojednostavljenje organizacijske strukture Grupe Žito, restrukturiranje prodajne organizacije i Maloprodaje te standardizacija procesa s procesima Podravke d.d. 

Projekt je započeo u siječnju 2022., a ukupno je kroz investicijski ciklus do sada uloženo 8,2 milijuna eura. Do kraja godine bit će uloženo još dodatnih osam milijuna eura, čime ukupna investicija doseže 16,2 milijuna eura, a financirana je sredstvima ostvarenima prodajom nekretnina. 

Neke od investicija uključuju novu proizvodnu liniju za kruh u Viču, automatizaciju linija u Mariboru te proširenje kapaciteta skladištenja smrznutih proizvoda u Mariboru. Također, u sklopu restrukturiranja razdvojene su prodajne od proizvodnih funkcija pa je Podravka Ljubljana preuzela sve distributerske poslove na tržištu Slovenije za cjelokupni portfelj segmenta Prehrane, uključujući i pekarski portfelj. 

- Projekt Zaokreta Žita iznimno je značajan za povećanje efikasnosti i konkurentnosti u segmentu proizvodnje pekarskih proizvoda. Osim strukture portfelja, tehnološke modernizacije i povećanja efikasnosti, osobito sam zadovoljna što smo način rada i upravljanje procesima uskladili s procesima Grupe Podravka. Žito tako danas posluje kao sastavni dio segmenta Prehrane. Time su postavljeni odlični temelji za daljnji rast pekarstva i prisutnost naših pekarskih proizvoda, kako na slovenskom tako i na hrvatskom tržištu - poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.