PRIDRUŽITE SE

Poslovanje kompanija

Podravka uvećala neto dobit za 63 posto

- Unatoč još uvijek snažno prisutnim pritiscima na rast cijena sirovina, ambalaže i energenata, naročito u Prehrani, možemo biti zadovoljni rezultatima. Te smo pritiske u velikoj mjeri amortizirali poboljšanjem kvalitete nastupa na inozemnim tržištima - kazala je Martina Dalić.

27.10.2023. 16:08

Grupa Podravka u prvih devet mjeseci ove godine poslovala je s 58,3 milijuna eura neto dobiti, što je za 63,4 posto ili 22,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje lani, i to zahvaljujući utjecaju poreznih olakšica, objavili su iz koprivničke prehrambene industrije.

Dobit Grupe, pojašnjavaju, pod utjecajem je poreznih olakšica temeljem Zakona o poticanju ulaganja u iznosu od 19,7 milijuna eura, a kada se isključe učinci njezine primjene, normalizirana neto dobit Grupe u prvih devet mjeseci iznosila je 39,2 milijuna eura i viša je za 10,1 posto u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine.

Istodobno, prihodi od prodaje premašili su 525 milijuna eura, što je 32,4 milijuna eura, odnosno 6,6 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

- Unatoč još uvijek snažno prisutnim pritiscima na rast cijena sirovina, ambalaže i energenata, naročito u Prehrani, možemo biti zadovoljni rezultatima. Te smo pritiske u velikoj mjeri amortizirali poboljšanjem kvalitete nastupa na inozemnim tržištima. U segmentu Prehrane osobito sam zadovoljna rezultatima koje daju promjene na tržištima Poljske, Njemačke, Austrije i SAD-a i koji vidljivo doprinose profitabilnosti cjelokupne Prehrane. U segmentu Farmaceutike uspjeli smo prevladati izazove koje je donio rat u Ukrajini te je Belupo poslovao iznimno dobro - poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

U prvih devet mjeseci realizirane su investicije vrijedne više od 47 milijuna eura, što je gotovo 21 posto više nego u istom razdoblju lani. Te investicije obuhvaćaju izgradnju logističko-distributivnog centra, pogon za preradu rajčice, nabavu novih strojeva i opreme te otvaranje novih radnih mjesta, navode između ostalog iz Podravke.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.