PRIDRUŽITE SE

Pri kraju izgradnja

Foto - Podravkina nova tvornica u Varaždinu dobila svoje 'srce'

Gradnja tvornice za preradu rajčice u sklopu postojeće tvornice Kalnik u Varaždinu započela je u lipnju 2023. Završetak investicije vrijedne oko 13 milijuna eura očekuje se tijekom ljeta ove godine.

05.03.2024. 11:53

Gradnja Podravkine tvornice za preradu rajčice u Varaždinu bliži se kraju, budući su nedavno postavljene ključne stanice proizvodnje, takozvane trostepene uparne stanice, odnosno postrojenje u kojem se sok od rajčice zgušnjava i pretvara u koncentrat, a koji Podravkaši nazivaju  'srce tvornice'.

U tom 'srcu tvornice' sok od rajčice pretvara se u koncentrat u strogo kontroliranim uvjetima, odnosno na nižim temperaturama u vakuumu, što omogućuje pozitivne utjecaje na kvalitetu soka ili koncentrata, čime se čuvaju sve nutritivne vrijednosti koje posjeduje i svježe ubrana rajčica. Ujedno, to je i najmodernije postrojenje u ovom segmentu tehnologije, optimizirano na najminimalnije utroške energije, što omogućuje i prikupljanje isparene vode iz soka rajčice te naknadno korištenje za pranje rajčice u početku procesa prerade, navode iz Podravke.

Gradnja tvornice za preradu rajčice u sklopu postojeće tvornice Kalnik u Varaždinu započela je u lipnju 2023. Završetak investicije vrijedne oko 13 milijuna eura očekuje se tijekom ljeta ove godine. U konačnici, izgradnjom tvornice osigurat će se povećanje kapaciteta primarne prerade svježe rajčice i kontinuitet vlastite proizvodnje. U širem smislu, investicija uključuje i ulaganje u poljoprivrednu mehanizaciju i navodnjavanje, što je nužno za nesmetano obavljanje primarne proizvodnje, ističu iz Podravke.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.