PRIDRUŽITE SE

posljedice granatiranja

Poginuo vlasnik jedne od najvećih ukrajinskih poljoprivrednih tvrtki

Zbog doprinosa ukrajinskom poljoprivrednom sektoru i razvoju regije Vadaturski je prozvan 'Herojem Ukrajine'.

Piše: Menadžer.hr/a.t.
01.08.2022. 09:51

Osnivač i vlasnik Nibulona, jedne od najvećih ukrajinskih poljoprivrednih tvrtki, Oleksij Vadaturski i njegova supruga Raisa Vatadurska poginuli su u granatiranju tijekom kojeg je pogođeno više meta, uključujući škole, sportske komplekse i privatne rezidencije, piše Bloomberg.

Vijest o njihovoj smrti objavio je na Telegramu guverner Vitalij Kim. Bračni par poginuo je u svom domu u gradu Nikolajevu koji je granatiran tijekom noći u subotu i jutra u nedjelju.

Ukrajinski predsjednik Volodmir Zelenski izrazio je sućut i rekao da je njihova smrt 'veliki gubitak za Nikolajev i cijelu Ukrajinu'.

Vadaturski je tvrtku osnovao 1991. s partnerima iz Ujedinjenog Kraljevstva i Mađarske, kako je navedeno na stranicama tvrtke. Kroz desetljeća Nibulon je narastao na jednu od najvećih kompanija u Ukrajinu u području logistike i skladištenja žitarica. Grupa posluje u najmanje osam od 27 ukrajinskih regija i zapošljava oko 7 tisuća djelatnika. Nibulon je također razvio vlastitu riječnu flotu za prijevoz žita do izvoznih terminala.

Zbog doprinosa ukrajinskom poljoprivrednom sektoru i razvoju regije Vadaturski je prozvan 'Herojem Ukrajine'. Našao se također na Forbesovoj listi najbogatijih ukrajinaca, na 24. mjestu s procijenjenom neto vrijednošću od 430 milijuna dolara.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.