PRIDRUŽITE SE

Realizacija projekata

Foto - Pogledajte kako napreduje izgradnja tvornice Jabila u Nemetinu

Trenutno se gradi glavni objekt od 48.000 četvornih metara, površina parcele je 17 hektara, radovi idu planiranom dinamikom, a dnevno je angažirano oko 200 djelatnika.

05.11.2023. 18:07

U Poduzetničkoj zoni Nemetin u tijeku je najveća privatna investicija na području Grada Osijeka, američka tvrtka Jabil gradi Centar izvrsnosti za proizvodnju u komu bi se trebalo otvoriti više od 1.500 radnih mjesta, čime bi ova tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji i Baranji. 

Tvornica će proizvodit medicinske protetske dijelove i mikročipove te matične ploče za autoindustriju, a njezina izgradnja je započela u kolovozu i već se jasno vidi budući izgled tvornice. Gradilište su u subotu obišli župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić sa suradnicima, izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

- Tvrtka Jabil ima 260.000 zaposlenih diljem svijeta, što jasno govori o njenoj snazi. Ovdje će zapošljavati veliki broj ljudi, a svojim će potencijalom demografski i ekonomski oporavljati i razvijati Osijek i OBŽ. Stoga smo kao Osječko-baranjska županija zauzeli određene stavove, zadatke i obveze prema tvrtki. Prvenstveno govorimo o tome da ćemo kroz našu Elektrotehničku i prometnu školu Osijek školovati kadar, već smo povećali upisne kvote te raditi prekvalifikacije radne snage koja je potrebna Jabilu - rekao je župan Ivan Anušić te čestitao svima koji su sudjelovali u projektu, osobito Gradu Osijeku.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić istakao je zadovoljstvo što, kako je rekao, najveća investicija u posljednjih 30 godina u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji napreduje planiranom dinamikom te će biti izgrađena tijekom 2024. godine.

- Trenutno se gradi glavni objekt od 48.000 četvornih metara, površina parcele je 17 hektara, radovi idu planiranom dinamikom, a dnevno je angažirano oko 200 djelatnika. Izvođači, kao i cjelokupno rukovodstvo ovog projekta, zaista su si dali truda da projekt ide planiranim tijekom i bude završen u 2024. godini. Trenutačno izvodimo radove na dovršetku monolitne armirano-betonske konstrukcije, paralelno s njom izvodimo montažnu konstrukciju i fasaderske te krovopokrivačke radove, a u tijeku su i radovi na prometnim površinama - istaknuo je Josip Špoljarić, nadzorni inženjer gradilišta.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.