PRIDRUŽITE SE

Smart Factory

Trebate znanja o pametnim tvornicama i industriji 4.0? Pokrenuta je akademija...

- U Hrvatskoj postoji nedostatak znanja o tehnologijama industrije 4.0, a mnogi nisu upoznati s konceptima poput Internet stvari, umjetne inteligencije, digitalne proizvodnje i ostalih ključnih elemenata koje tvore 'srž' te industrije - kaže Ivan Biondić.

23.02.2024. 09:04

Tim domaćih stručnjaka pokrenuo je Smart Factory akademiju za specijalizirano obrazovanje i praktične vještine potrebne za uspješno funkcioniranje i upravljanje modernim tvorničkim okruženjima te tehnologijama industrije 4.0.

Akademija ima sjedište u Zagrebu i usmjerena je na obrazovanje i razvoj industrijskih stručnjaka u području pametnih tvornica (smart factory) kroz stručna predavanja, praktične vježbe i mentorsku podršku. Iza nje stoji domaća tvrtka Culmena, osnovana 2004. za savjetovanje, optimizaciju procesa i digitalizaciju poslovanja.

"Živimo u dobu kada se tradicionalne tvornice transformiraju u pametne(smart) uz napredne tehnologije kako bi unaprijedile procese i optimizirale proizvodnju. No, u Hrvatskoj postoji nedostatak znanja o tehnologijama industrije 4.0 i to je jedan od izazova s kojim se suočava. Mnogi još uvijek nisu upoznati s konceptima poput Internet stvari, umjetne inteligencije, digitalne proizvodnje i ostalih ključnih elemenata koje tvore 'srž' te industrije", ističe voditelj Smart Factory akademije Ivan Biondić, te dodaje kako im je misija stvoriti lidere koji će biti sposobni implementirati tehnologije 4.0 u domaćim tvornicama.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.