PRIDRUŽITE SE

Poziv premijeru

Poljoprivrednici priželjkuju da mirovinci kupe Fortenovine tvrtke

Srpska Delta grupa zainteresirana je za ulaganje u hrvatsku poljoprivredu, prodaju Fortenovina poljoprivrednog segmenta smatraju zanimljivom prilikom, a mediji špekuliraju i o mogućem interesu Podravke, kao i nekih mađarskih kompanija.

08.02.2024. 09:14

Udruga hrvatskih poljoprivrednika uputila je danas pismo premijeru Andreju Plenkoviću s prijedlogom da Vlada krene u kupnju poljoprivrednog poslovanja Fortenova grupe preko mirovinksih fondova, a nakon toga da udio u tvrtkama proda s prvenstvom prava na kupnju OPG-ovima, radnicima i kasnije ostalim hrvatskim građanima.

Podsjetimo, Fortenova grupa je krajem siječnja počela proces ispitivanja interesa za potencijalnu prodaju svog poslovnog područja poljoprivreda (Belje, PIK Vinkovci i Vupik), a neobvezujuće ponude mogućih kupaca očekuju krajem prvog tromjesečja, nakon čega će biti donesena odluka o nastavku procesa potencijalne prodaje.

- Pozivamo premijera RH Andreja Plenkovića da krene u kupnju preko mirovinskih fondova tvrtki Belje, Vupika i PIK Vrbovec, a nakon kupnje da udio u tvrtkama proda s pravom prvenstva na kupnju OPG-ovima, radnicima i kasnije ostalih građanima RH - navode iz Udruge  kojom predsjeda Tihomir Jaić. Dodaju kako sve tri tvrtke ostvaruju dugogodišnji rast prihoda i dobiti te da bi njihovom kupnjom država zaštitila nacionalne resurse pogledu državnog poljoprivrednog zemljišta koje navedene tvrtke koriste te bi zaštitila više od 1.000 kooperanata i radna mjesta više od 3.500 zaposlenih.

Inače, srpska Delta grupa zainteresirana je za ulaganje u hrvatsku poljoprivredu, a po riječima generalnog direktora Delta Agrara Luke Popovića, prodaju Fortenovina poljprivrednog sektora smatraju zanimljivom prilikom. Mediji špekuliraju i o mogućem interesu Podravke, kao i nekih mađarskih kompanija.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.