PRIDRUŽITE SE

riječi eksperta

Video - Petrokemija stoji, poljoprivreda treba gnojivo, tisuću zaposlenih plaće

Da je stanje alarmantno, rekao je i Dalibor Putić, predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin, koji je gostovao u Dnevniku HRT-a.

19.06.2022. 10:34

Njemačka već nekoliko dana dobiva samo polovicu ruskog plina, jednako tako i Italija, a smanjena je i opskrba ruskim plinom koji stiže preko Ukrajine. Da je stanje alarmantno, rekao je i Dalibor Putić, predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin, koji je gostovao u Dnevniku HRT-a.

Za građane ipak ne bi trebalo biti velikog skoka cijena, iako je Hep toplinarstvo već najavilo poskupljenje za 123 tisuće kućanstava u šest gradova. Ako bi do drastičnog povećanja i došlo, zaključak eksperta je da bi Vlada intevenirala. Gospodarstvo ima mnogo veći problem. Do izražaja ponovno posebno dolazi Petrokemija.

- Što se tiče Petrokemije, ona već duže stoji. Jedan kraći period je radila ove godine i možda će raditi još na jesen, sve će ovisiti o cijeni plina. Pri visokim cijenama njima je proizvodnja neisplativa. To je veliki problem. S jedne strane, smanjit će opterećenje za potražnjom plina u RH, ali s druge strane, ipak je u Petrokemiji više od 1000 zaposlenih i proizvode gnojivo koje je potrebno za naše poljoprivrednike.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.