PRIDRUŽITE SE

investicijske mogućnosti

Poljoprivrednicima na raspolaganju 1,3 milijardi kuna

Novac je osiguran za ulaganja u sektore od strateške važnosti za hrvatsku poljoprivredu, pri čemu se nude brojne investicijske mogućnosti, između ostalog, za posebno osjetljiv sektor stočarstva, navedeno je u priopćenju ministarstva.

16.03.2022. 15:19

Ministarstvo poljoprivrede u srijedu je izvijestilo da je poljoprivrednicima na raspolaganju 1,3 milijardi kuna sredstava za ulaganja putem 15 aktualnih natječaja Programa ruralnog razvoja.

Za ulaganja u tov svinja osigurano je 200 milijuna kuna, a za izgradnju/rekonstrukciju i opremanje objekata za životinje s izmuzištem u sektoru mliječnog govedarstva osigurano 150 milijuna kuna. Za stočarski sektor osigurano je i 67 milijuna kuna za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva, navedeno je u priopćenju iz ministarstva.

Sredstva u iznosu od 250 milijuna kuna osigurana su za ulaganja u skladišne kapacitete za žitarice i uljarice, 150 milijuna kuna a investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja za sjemensku i rasadničarsku proizvodnju 70 milijuna kuna. 

U cilju osiguranja nastavka i održivosti poljoprivredne proizvodnje kreirana su tri ubrzana natječaja Mjere 5 za potresom pogođene poljoprivrednike na Banovini. Posljednji od ta tri natječaja, vrijedan 100 milijuna kuna, je u tijeku.

Natječaj vrijedan 147 milijuna kuna otvoren je u svrhu povećanja učinkovitosti u predindustrijskoj preradi drva, a tri natječaja ukupne vrijednosti veće od 23 milijuna kuna za potporu lokalnim akcijskim grupama.

Za mjeru koja se odnosi na očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi osigurana su sredstva u iznosu od 10 milijuna kuna, navode iz ministarstva.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.