PRIDRUŽITE SE

Zelena tranzicija

Poljski GreenWay Network ulaže u mrežu ultra brzih punjača električnih vozila

Gradnja prvih punionica počinje već u siječnju 2024. godine, za što su osigurani ugovori, novac i profesionalci koji posluju s 25 zemalja EU, a prva će biti izgrađena u gradu Slunju.

14.12.2023. 12:27

GreenWay Network, nedavno osnovana podružnica GreenWay Holdinga, čiji je poslovni put počeo 2011. godine u Bratislavi, a sada ima sjedište u Poljskoj, planira na području Hrvatske uidućih 3-5 godina izgraditi više od 300 ultra brzih punjača nazivne snage 100 kW, vrijednih 30 milijuna eura. 

Gradnja prvih punionica počinje već u siječnju 2024. godine, za što su osigurani ugovori, novac i profesionalci koji posluju s 25 zemalja EU, a prva će biti izgrađena u gradu Slunju, ispred Restorana Feniks, najavili su iz te kompanije. 

- Naš plan za Hrvatsku je ambiciozan, ali i realističan. U sljedećih 5 godina planiramo investirati više od 30 milijuna eura u razvoj kritične infrastrukture, što podrazumijeva ulaganje u ultra brze punjače, po principu ključ u ruke, priključnih snaga 100 - 400kW na ključnim strateškim koridorima, u urbanim sredinama, u sklopu komercijalnih objekata, ali i flota - istaknuo je direktor GreenWay Networka i član Upravnog odbora GreenWay grupe Dino Novosel.

Hrvatska, s 34 električna punjača na 100.000 stanovnika, sada je 20 puta slabije razvijena od najrazvijenije Nizozemske te tri puta slabije u odnosu na prosjek Unije. Samo ulaganjem GreenWaya, u manje od 5 godina pokrenut će se značajan investicijski ciklus u tom području i osigurati gradnja najmanje trećine ukupnog plana povećanja instaliranih kapaciteta za punjenje električnih vozila i broja punionica u Hrvatskoj do 2030. godine, ističu iz te tvrtke.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.