PRIDRUŽITE SE

podaci za listopad

Porasla prodaja automobila, ne i u Hrvatskoj

Potražnja ipak još nije dosegnula pretpandemijsku razinu...

Piše: Hina
20.11.2022. 08:46

Prodaja automobila u EU snažno je porasla u listopadu, a u Hrvatskoj rast je bio osjetno slabiji od europskog prosjeka, pokazali su ovog tjedna podaci udruge proizvođača automobila ACEA. 

U listopadu je u 26 zemalja EU-a, bez Malte, registrirano 745.855 novih automobila, za 12,2 posto više nego u istom mjesecu lani. Potražnja ipak još nije dosegnula pretpandemijsku razinu, budući da je u listopadu registrirano oko 290.000 manje novih automobila nego u istom mjesecu 2019., napominju u ACEA-i. U razdoblju od siječnja do listopada tržište osobnih automobila u EU smanjilo se za 8,1 posto, uz registriranih 7,53 milijuna vozila, utvrdila je ACEA. U skupini vodećih tržišta najviše je u prvih deset mjeseci pala potražnja u Italiji, za 13,8 posto. U Hrvatskoj je u prvih deset mjeseci, prema ACEA-inim podacima, registrirano 37.589 novih automobila, za 5,9 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.