PRIDRUŽITE SE

prognoze

Poskupjet će biljni i stočni proizvodi, pojeftiniti voće

Cijene voća, kako se prognozira, će pasti za 11,6 posto...

Piše: Hina
19.11.2022. 09:22

U ovoj se godini očekuje rast cijena poljoprivrednih proizvoda za 19,4 posto prema godini ranije, pri čemu bi cijene biljnih proizvoda mogle porasti za 18,7 posto.

Cijene stoke i stočnih proizvoda, s druge strane, mogle bi porasti za 20,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku o prognozi cijena u poljoprivredi.  Kod biljnih proizvoda se očekuje porast cijena u svim skupinama, osim cijena u skupini voća. Najviše će prema prognozama, porasti cijene žitarica, za 52,2 posto, krumpira, uključujući sjemenski za 39,9 posto, povrća za 18,9 posto, itd. Cijene voća, kako se prognozira, će pasti za 11,6 posto. Kod stoke i stočnih proizvoda u ovoj se godini očekuje porast cijena u svim skupinama stočarstva u odnosu na 2021. Tako se očekuje rast cijena svinja za 28,4 posto, goveda za 18,3 posto, peradi za 13,5 posto, mlijeka za 20 posto, konzumnih jaja za 43 posto itd.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.