PRIDRUŽITE SE

Sekcija računovođa HOK-a

Poslodavci, informirajte se o novim obavezama

Ukoliko zapošljavate novog radnika ili ako radnik u tijeku mjeseca prelazi kod drugog poslodavca, obračun plaće neće biti moguć bez odgovarajućih izjava koje poslodavac mora prikupiti.

05.12.2023. 09:50

Iz Sekcije računovođa Hrvatske obrtničke komore (HOK) poručuju poslodavcima da se informiraju o novim obavezama vezano uz postupak obračuna plaća od 1. prosinca, kazavši i da je dio njihovih prijedloga na izmjene i dopune pravilnika o doprinosima i porezu na dohodak Porezna uprava prihvatila.

 - Zahvaljujemo Središnjem uredu Porezne uprave na prihvaćenim prijedlozima, što je značajno doprinijelo pojednostavljenju obračuna plaća, iako i dalje velik dio administrativnog opterećenja ostaje na računovođama, ali i na poduzetnicima koji toga još nisu niti svjesni. Sekcija računovođa HOK-a napravila je shemu prikaza prikupljanja podataka kako bi se plaća mogla ispravno obračunati, u kojoj velikim djelom sudjeluju sami poduzetnici - istaknula je predsjednica Sekcije Đurđica Mostarčić.

Naputci za ispravni obračun plaća

Kako bi se plaće ispravno obračunale za sve osobe koji rade kod dva ili više poslodavca, svaki poslodavac mora prikupiti odgovarajuće izjave radnika, da bi računovodstvo moglo ispravno obračunati plaće. Također, ukoliko zapošljavate novog radnika ili ako radnik u tijeku mjeseca prelazi kod drugog poslodavca, obračun plaće neće biti moguć bez odgovarajućih izjava koje poslodavac mora prikupiti.

Ove i sve druge računovodstvene teme obradit će se na 1. Susretu računovođa HOK-a koji će se održati 16. prosinca u Tuhelju,najavljuju iz HOK-a. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.