PRIDRUŽITE SE

službeno potvrđeno

Potpisan ugovor o prodaji udjela Sberbanka u Fortenova grupi fondu Indotek

Za zaključenje transakcije, kao navode, potrebno je još osigurati rješenja nadležnih regulatornih tijela na više tržišta.

Piše: Hina/m.a.m.
09.04.2022. 12:49

Manjinski vlasnik Fortenova grupe, ruski Sberbank i europski investicijski fond sa sjedištem u Mađarskoj Indotek potpisali su ugovor s namjerom kupoprodaje najvećeg pojedinačnog udjela u Fortenova grupi, objavila je u petak Fortenova grupa na svojim internetskim stranicama.

Za zaključenje transakcije, kao navode, potrebno je osigurati rješenja nadležnih regulatornih tijela na više tržišta.

Glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško pozdravio je ulazak fonda Indotek, kojeg prepoznaju kao dugoročnog strateškog partnera, u suvlasništvo Fortenova grupe te izrazio nadu i očekivanje da će u sljedećih nekoliko mjeseci biti ishođena sva odobrenja koja su potrebna za zaključenje kupoprodaje udjela.

"Bez obzira na moguću promjenu suvlasništva, Fortenova grupa nastavlja s redovnim operativnim poslovanjem. Naše operativne kompanije uspješno upravljaju s poremećajima na tržištu izazvanima povećanjem troškova poslovanja i prekidima u pojedinim lancima opskrbe koje naši brojni kupci ne osjećaju i u potpunosti smo fokusirani na pripremu ovogodišnje sezone od koje imamo značajna očekivanja", istaknuo je Peruško.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.