PRIDRUŽITE SE

ZSE

Pozitivan početak godine na burzi

Na Zagrebačkoj burzi prvog radnog dana u novoj godini i prvog dana trgovanja u euru, Crobex indeksi su znatnije porasli, a pritom su svi sektorski indeksi bili na dobitku. 

Piše: Hina
03.01.2023. 08:45

Crobex indeks porastao je u ponedjeljak za 0,95 posto, a 1.998 bodova, a Crobex10 za 0,65 posto, na 1.163 boda.

Svi sektorski indeksi su porasli, pri čemu najviše Crobexkonstrukt, za 2,27 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 91 tisuću eura, a još je ostvareno i 337,3 tisuće eura u blok prometu i to povlaštenom dionicom Adrisa, po cijeni od 48,3 eura.

I u redovnom trgovanju najveći promet imala je povlaštena dionica Adrisa, u visini od 18,7 tisuća eura, a cijena joj je na zatvaranju bila 49 eura ili 1,45 posto viša nego posljednjeg trgovinskog dana u 2022..

Slijedi dionica HT-a s prometom od 13,5 tisuća eura i zaključnom cijenom od 23,5 eura ili 0,42 posto nižoj.

Promete iznad 10.000 eura imale su još i dionice Podravke, čija je cijena na zatvaranju iznosila 85 eura, što je rast za 0,95 posto, te Solarisa, čija je cijena iznosila 100 eura ili 7,53 posto više nego krajem prošle godine.

Od poslovnih objava, Ericsson Nikola Tesla izvijesio je da je potpisao nove ugovore vrijedne 2,4 milijuna eura, usmjerene na daljnju digitalnu transformaciju društva. Tako je s Ministarstvom kulture i medija potpisao ugovor za usluge razvoja Nacionalnog arhivskog informacijskog sustava, a s Ministarstvom unutarnjih poslova u području zaštite zelene granice.

Cijena dionice te kompanije poskupjela je 5,75 posto, na 239 eura.

Od važnijih objava, Nadzorni odbor Jadroagenta danas je utvrdio predujam dividende za 2022. godinu u bruto iznosu od 5 eura po dionici, koja će biti isplaćena 13. siječnja, i to svima koji budu upisani kao dioničari u SKDD na dan 10. siječnja ove godine.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.