Otmjeno ljetovalište Saint Tropez (Francuska) postat će 17. lipnja bogatije za restoran koji se otvara u u hotelu White 1921 i iza kojeg stoji brend Louis Vuitton, piše Bloomberg.
Restoran Mory Sacko at Louis Vuitton osmišljen je u suradnji s novom zvijezdom kulinarske scene, Moryjem Sackom koji inače kuha u pariškom restoranu MoSuke. Sacko, podrijetlom iz afričkih zemalja Mali i Senegal, prepoznat je 2020. godine kad se natjecao u francuskom Top Chef-u. Iako nije bio pobjednik natjecanja, godinu kasnije dobio je, za restoran u Parizu, svoju prvu Michelin zvjezdicu.
Restoran će imati 40 stolova, a u ponudi će biti fuzija afričke, japanske i francuske kuhinje. Kao specijalitet se izdvaja japanski lunch box ekiben, u modernijoj izvedbi.
Ovo je drugi restoran iza kojeg stoji Louis Vuitton - prvi je otvoren 2020. godine u Osaki(Japan).
Osim ovog modnog brenda i drugi luksuzni brendovi proširili su svoje poslovanje na restorane. Gucci je, u suradnji s Massimom Botturom, otvorio 2018. godine Gucci Osteriu u Firenci (Italija). Bottura je kuhar iza restorana s tri Michelinove zvjezdice Osteria Francescana u Modeni (Italija) koji je 2016. i 2018. proglašen najboljim restoranom u svijetu.