PRIDRUŽITE SE

priopćenje za medije

Poznati trgovački lanac ponovno povisuje plaće zaposlenika

Trgovački lanac ponovno povećava bruto plaće za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru.

Piše: Menadžer.hr
13.06.2022. 09:33

Četiri mjeseca nakon prošle povišice, Kaufland Hrvatska k.d. s 1.7.2022. ponovno podiže plaću svim zaposlenicima na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru.

U ožujku ove godine bruto plaće su za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima povećane u prosjeku za gotovo 8 posto. Iznosi dodataka na plaću za rad nedjeljom, blagdanom, noću i praznikom također su uvećani za 5 posto, isplaćena je uskrsnica u iznosu od 500 kn te se dva puta godišnje zaposlenicima isplaćuje i neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu od 2.500 kuna.

Ponovno povećanje plaća

Kako bi svojim zaposlenicima u ovim izazovnim vremenima bili što veća podrška, stoji u priopćenju za medije, Uprava Kauflanda u Hrvatskoj donijela je odluku ponovno povećati bruto plaće za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru i to u prosjeku za dodatnih 12,5 posto.

Zaposlenicima u poslovnicama i logistici najavljene su i stimulacije za rad u ljetnoj sezoni koje će biti isplaćene u više navrata tijekom sezone.

"Važno nam je ovim povećanjem plaća prenijeti uspjeh našeg poduzeća na naše zaposlenike. Naši zaposlenici su nam na prvom mjestu, stoga ćemo u ovim zahtjevnim vremenima čak drugi put u ovoj godini povisiti plaće", naveo je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

"Drugu godinu zaredom na sedmom smo mjestu najpoželjnijih poslodavaca prema istraživanju MojPosao, a Kaufland je za 2021. godinu ponovno dobio certifikat Top Employer za Hrvatsku, ali i Europu, te CEP – Certifikat poslodavac partner, čime je još jednom potvrđeno kvalitetno upravljanje ljudskim resursima", pojasnila je Dunja Firšt, direktorica Sektora ljudskih resursa. Dodala je i da zadovoljni zaposlenici i certifikati pokazuju da Kaufland ide u pozitivnom smjeru te će i u budućnosti nastaviti ulagati u svoje zaposlenike.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.