PRIDRUŽITE SE

priopćenje za medije

Poznati trgovački lanac već šestu godinu zaredom donira voće i povrće školama

Ove školske godine čak 51 osnovna škola dobivat će svakog tjedna svježe voće i povrće.

Piše: Menadžer.hr
06.09.2022. 12:01

Već šestu godinu zaredom provodi se projekt 'Kaufland škola voća i povrća', a ove školske godine čak 51 osnovna škola dobivat će svakog tjedna svježe voće i povrće.

I ove je godine Kaufland pozvao osnovne škole diljem Hrvatske da se prijave na kreativno natjecanje i svojim učenicima osiguraju isporuku svježeg voća i povrća za cijelu školsku godinu 2022./2023. Kreativan zadatak za škole bio je izraditi 'zdravu kuharicu' s receptima koji sadrže voće i/ili povrće te je nadopuniti crtežima učenika. 

Među više od 200 prijavljenih škola žiri je odabrao 51 pobjedničku školu - nove partnerske Kaufland škole ViP.

Prošle je školske godine Kaufland u ovaj donacijski projekt uključio i sve osnovnoškolske ustanove s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koje su se prijavile na natjecanje, a i ove godine škole za djecu s posebnim potrebama natjecale su se međusobno u 6 regija.

Društveno odgovoran projekt Kaufland škola voća i povrća pokrenut je 2017. godine s ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece, a već dvije godine zaredom projekt podržava i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

U Kauflandu je također obilježen i prvi dan škole te je svakom svom zaposleniku koji je roditelj djeteta koje kreće u prvi razred osnovne škole osiguran plaćeni dopust kako bi taj dan svog prvašića mogli otpratiti u školu.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.