PRIDRUŽITE SE

mapa solarnih potencijala

Predstavljena Solarna mapa grada Varaždina

Građani će moći ostvariti 40 posto sufinanciranja za ugradnju solarnih panela iz Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, a Grad Varaždin dodatno će sufinancirati izradu projektne dokumentacije.

17.03.2022. 15:06

Grad Varaždin je u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever izradio web platformu s mapom solarnog potencijala grada Varaždina, koja građanima pruža osnovne informacije vezane uz njihove vlastite objekte, a obuhvaća gotovo sve objekte u gradu te u svih devet prigradskih naselja.

Solarna mapa grada Varaždina predstavljena je u gradskoj vijećnici u četvrtak, a riječ je o pilot projektu sufinanciranom sredstvima Europske unije u okviru projekta Social Green iz programa Interreg Europe. 

Nakon što Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša raspiše natječaj na kojem će građani moći ostvariti 40 posto sufinanciranja za ugradnju solarnih panela, Grad Varaždin dodatno sufinancirati izradu projektne dokumentacije, a istaknuo je i da će solarne elektrane uskoro biti postavljene i na gradskim objektima.

Građani pomoću platforme, za svoj objekt dobivaju okvirni izračun preporučene snage elektrane, investicijskih troškova, uštede energije i emisija C02 te isplativosti investiranja u solarnu elektranu. Solarna mapa je prilagođena korisnicima, jednostavna za korištenje i pruža informacije vezane uz sve korake koje trebaju proći na putu do solarne elektrane.

Solarnu mapu građani mogu pronaći OVDJE.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.