PRIDRUŽITE SE

važan infrastrukturni projekt

Predviđa se završetak autoceste Zagreb – Sisak u planiranom roku

Dovršetak autoceste Zagreb – Sisak najvažniji je infrastrukturni projekt na području županije koji će izravno utjecati na razvoj gospodarstva, naveo je, među ostalim, župan Celjak.

Piše: Hina/a.t.
03.08.2022. 13:58

Radovi na izgradnji dionice autoceste A11 od Lekenika do Siska dugoj 10,9 kilometara, teku predviđenom dinamikom pa su realni izgledi da će završiti u planiranom roku od 24 mjeseca, rečeno je u srijedu tijekom obilaska radova.

U nazočnosti predstavnika Hrvatskih cesta, gradilište najznačajnijeg infrastrukturnog objekta na području Sisačko-moslavačke županije, kod Žažine, mjesta na području općine Lekenik, obišao je u srijedu sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima.

Izvođači su uvedeni u posao potkraj veljače 2022. godine, s rokom izvođenja radova od dvije godine. Ukupna vrijednost radova je nešto više od 281 milijun kuna, uz stručni nadzor od gotovo četiri milijuna kuna. Na trasi se gradi nasip, a dobrom se dinamikom odvijaju i radovi na nadvožnjacima Petrovec, Sela i Greda. 

Koordinator gradnje, Josip Draženović iz Hrvatskih autocesta, rekao je kako radovi teku planiranom dinamikom. Svi prethodni radovi su odrađeni i nada se da će se radovi završiti u planiranom roku, a to je proljeće 2024. godine. Istodobno traju radovi i na dovršetku spojne ceste na autocestu koju su Siščani čekali godinama. Također su u tijeku i radovi i na novom odranskom mostu na ulazu u Sisak, čija se dinamika ocjenjuje zadovoljavajućom.

"Ovo je prilika koju smo dobili za napredak i ne smijemo tu priliku propustiti", rekao je župan Celjak. Dodao je kako kako je ovo izvanredno stanje nakon katastrofe, pa nije čudo da su predstavnici županijske vlasti svaki dan na drugom gradilištu, "jer nema odmora i čekanja".

Dodao je kako se sredstva dobivena iz europskog fonda solidarnosti moraju utrošiti do predviđenog roka i svi moraju dati svoj doprinos u obnovi i razvojnim projektima.

Zaključio je kako je dovršetak autoceste Zagreb – Sisak najvažniji infrastrukturni projekt na području županije koji će izravno utjecati na razvoj gospodarstva.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.