PRIDRUŽITE SE

Infrastrukturna ulaganja

Pri kraju jedan od kapitalnih projekata u u Požeško-slavonskoj županiji

25.10.2023. 09:23

Na lokaciji Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (CUPOV) Aglomeracije Požega u naselju Vidovci u tijeku su radovi na izgradnji i opremanju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, a riječ je jednom od kapitalnih infrastrukturnih projekata na području Požeško-slavonske županije, vrijednom gotovo 6 milijuna eura.

 CUPOV Požega smješten je istočno od samoga grada, na kraju industrijske zone grada, a radove na njemu obišli su predstavnici naručitelja Tekije, izvođača i nadzora, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, požeški gradonačelnik Željko Glavić te zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, izvijestili su iz Grada Požege.

 Direktor Tekije Anto Bekić istaknuo je da je izvedeno oko 75 posto radova na CUPOV-u. Očekuje se da će radovi biti gotovi krajem veljače sljedeće godine, nakon čega će započeti pokusni rad u trajanju od godinu dana. Po završetku pokusnog rada i dovršetka projekta, otpadna voda u Orljavu će ići u skladu sa svim hrvatskim i europskim propisima.

Izvođač radova je Zajednica gospodarskih subjekata: RIKO Ljubljana, PRESOFLEX GRADNJA Požega, HIDROINŽENJERING Ljubljana, a nadzor obavlja Investinženjering.  Projekt je većinski sufinanciran sredstvima Europske unije, dok preostali iznos financira Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske vode, Grad Požega i Općine Velika i Brestovac, navode još iz Požege.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.