PRIDRUŽITE SE

rezultati poslovanja

Prihodi Atlantic grupe porasli, profitabilnost smanjena

"Atlantic Grupa u prvom polugodištu 2022. godine nastavlja ostvarivati značajan rast prihoda unatoč svim izazovima s kojima se suočavamo", istaknuo je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi. 

Piše: Hina/a.t.
28.07.2022. 11:58

Atlantic Grupa je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila rast prihoda od 11 posto, dok je neto dobit pala za 23 posto u odnosu na isto razdoblje lani, na 167,4 milijuna kuna, navodi se u priopćenju tvrtke, objavljenom u četvrtak.

Grupa je ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 2,99 milijardi kuna, što u odnosu na isto razdoblje lani rast od 11 posto.

"Pod utjecajem značajnih poskupljenja u ukupnom spektru poslovnih aktivnosti, dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) smanjena je za 13,6 posto u odnosu na prvo polugodište 2021. i iznosi 334,8 milijuna kuna, dok je neto dobit smanjena za 23,1 posto i iznosi 167,4 milijuna kuna", navodi se u priopćenju Atlantic Grupe.

Najveći rast od 23,1 posto ostvarilo je u prvom polugodištu Strateško poslovno područje (SPP) Pića, čiji je vodeći brend Cedevita, a slijedi SPP Kava, s brendovima Barcaffe i Grand kafa te rastom od 15,3 posto.

Rast od 15,1 posto ostvario je ljekarnički lanac Farmacia, a dvoznamenkastom stopom od 10,6 posto porastao je i segment SPP Delikatesni namazi s nosećim brendom Argeta.

Među tržištima prednjače Bosna i Hercegovina (BiH) s rastom od 16,2 posto, Srbija s rastom od 14,9 posto i Hrvatska s rastom od 11,8 posto.

Prodaja principalskih brendova ukupno je u prvoj polovici godine porasla 10 posto.

Na krilima odlično odrađenog distribucijskog posla, proširio se i distribucijski portfelj, i to suradnjom s novim principalom Intersnack (Chio) u Srbiji, te širenjem uspješne suradnje s Red Bullom u Srbiji i na područje Sjeverne Makedonije, ističe se u priopćenju.

"Atlantic Grupa u prvom polugodištu 2022. godine nastavlja ostvarivati značajan rast prihoda unatoč svim izazovima s kojima se suočavamo", istaknuo je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi

"Unatoč složenoj gospodarskoj situaciji, i u drugoj polovici 2022. godine očekujemo nesmetani nastavak proizvodnje i kontinuirane opskrbe naših kupaca i potrošača, ali i nastavak snažnih inflatornih pritisaka", naveo je Tedeschi.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.