PRIDRUŽITE SE

sredstva iz državnog proračuna

Prijevoz putnika u cestovnom prometu sufinancirat će s 428,1 milijun kuna

Sredstva iz državnog proračuna će se, ovisno o dinamici sklapanja pojedinih ugovora o javnoj usluzi, dodjeljivati jedinicama regionalne samouprave.

Piše: Hina/t.a.
06.05.2022. 12:29

Vlada je u petak dala suglasnost ministarstvu prometa da s jedinicama lokalne, regionalne samouprave i gradom Zagrebom sufinancira prijevoz putnika u cestovnom prometu kao javnu uslugu u razdoblju od 2022. do 2024. godine, najviše do 428,1 milijun kuna  na godinu.

"Taj godišnji iznos raspodjeljivat će se županijama i to u iznosu do maksimalno 75 posto ukupnog javnog doprinosa u cijeni javne usluge koji će ugovoriti pojedina županija, a najviše do iznosa koji je utvrđen tablicom raspodjele", rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Sredstva iz državnog proračuna će se, ovisno o dinamici sklapanja pojedinih ugovora o javnoj usluzi, dodjeljivati jedinicama regionalne samouprave.

Način, rokovi prijenosa i trošenja sredstava, kontrola namjenskog trošenja doznačenih sredstava, mogućnost obustave i povrata sredstava te način izvješćivanja od strane korisnika sredstava, regulirat će se ugovorom. 

Sredstva potrebna za provođenje odluke osigurana su u državnom proračunu za 2022. godinu (130,39 milijuna kuna) i projekcijama za 2023. i 2024 s po 428,1 milijun kuna. 

Osigurana su i proračunska sredstva za javni međumjesni prijevoz za učenike srednjih škola u ukupnom iznosu od 277,2 milijuna kuna.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.