PRIDRUŽITE SE

priopćenje

Prijevoznici pozivaju na reformu: 'Trenutnim uređenjem i mizernim plaćama država šteti svojim žiteljima'

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika, osvrnuvši se na najavljeni porast cijena goriva, poziva na poreznu reformu i rasterećenje poslodavaca u svrhu povećanja plaća.

Piše: Menadžer.hr
06.06.2022. 09:01

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika očekuje konkretnu reakciju Vlade glede najavljenog porasta cijena goriva. Osim što se generalnim porastom cijena drastično mijenjanju troškovi života, neminovno je da situacija utječe i na poduzetnike, istaknuto je u priopćenju Udruge čiji predsjednik je Dragutin Kranjčec, a dopredsjednici Branko Trstenjački i Vladimir Jurčec.

Iz Udruge navode da cijenu prijevoza, osim goriva, čine i troškovi AdBlue aditiva, rezervnih dijelova, održavanja vozila, cestarina i trošak rada zaposlenih.

"Poduzetnici su još uvijek opterećeni nizom parafiskalnih nameta – od naknada za turističke zajednice pa do apsurdne radio-televizijske pretplate", pišu u priopćenju te pozivaju na poreznu reformu i rasterećenje poslodavaca, kako ističu, u svrhu povećanja plaća.

Prijevoznici tvrde da bi se primjerenim sustavom doprinosa i poreza rasteretilo poslodavce, te bi se zbog ukupnog troška plaće tako omogućio rast plaća.

"Trenutnim uređenjem i mizernim minimalnim plaćama država šteti svim svojim žiteljima", ističu u priopćenju.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.