PRIDRUŽITE SE

austrijska vlada

Pripremaju milijarde eura pomoći za dobavljača energije

Wien Energie, pdružnica bečkog gradskog poduzeća Wiener Stadtwerke, našao se u financijskim problemima.

Piše: Hina/t.a.
30.08.2022. 10:32

Austrijska vlada najavila je više milijardi eura pomoći najvećem dobavljaču energije Wien Energie koji se našao u financijskim problemima zbog naglog rasta cijena struje i plina.

Kompaniji je obećana odgovarajuća pomoć, napisala je na Twitteru ministrica za klimu, okoliš, energiju, mobilnost, inovacije i tehnologiju Leonore Gewessler.

Wien Energie podružnica je bečkog gradskog poduzeća Wiener Stadtwerke.

Medijska izvješća upućuju na zaključak da bi Wien Energie mogao imati problema s likvidnošću jer mora položiti oko 1,7 milijardi eura kolaterala za nabavu energije u narednim danima.

Povrh tih 1,7 milijardi eura, kompaniji je potrebno još šest milijardi eura, priopćilo je ministarstvo financija u ponedjeljak.

Wien Energie prethodno je izvijestio da su propisani depoziti u trgovini energentima ponovo naglo porasli u posljednje vrijeme.

Tvrtka je demantirala medijske napise da je insolventna, napisavši u nedjelju navečer na Twitteru: "Ne, Wien Energie nije insolventan/nije bankrotirao", poručili su.

Wien Energie i Wiener Stadtwerke zdrave su tvrtke s najvišim kreditnim rejtingom, navodi se u priopćenju, uz napomenu da se i dobavljači u susjednoj Njemačkoj suočavaju sa sličnim problemima.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.