PRIDRUŽITE SE

Jamie Dimon

Pripremite se za ekonomski 'uragan': Upozorenje šefa vodeće investicijske banke

'Uragan nam je pred vratima. Jedino ne znamo hoće li biti malo nevrijeme ili superoluja (...) Bolje da se pripremite.'

Piše: Andrea Tomurad
02.06.2022. 09:24

Izvršni direktor i predsjednik uprave JP Morgan, najveće investicijske banke u SAD-u upozorio je u srijedu tijekom financijske konferencije (Strategic Decisions Conference u New Yorku) investitore da se pripreme na uragan.

Jamie Dimon već je u travnju upozorio da očekuje 'olujne oblake na horizontu' povezane sa inflacijom, smanjenom zaradom banke i ratom u Ukrajini.

Kako američka središnja banka zaoštrava monetarnu politiku, a inflacija u SAD-u je iznad 8 posto, odnosno na najvišim razinama u 40 godina, kamate su visoke i nestabilno se trguje na Wall Streett. Od početka godine S&P 500 indeks pao je gotovo 14 posto. Fed je također ukinuo mnoge mjere ekonomske potpore, a od rujna je banka smanjila svoj udio dionica za 95 milijardi dolara.

Osvrnuvši se na trenutnu ekonomsku situaciju, Dimon je u na konferenciji u New Yorku investitore upozorio da se više ne radi o 'olujnom oblaku', već da očekuju ekonomski uragan. Nakon njegovih komentara banke u S&P 500 indeksu pale su za čak 2 posto.

"Radi se o uraganu. Trenutno je sunčano do određene mjere, stvari se u redu odvijaju. Svi misle da Fed ovo može podnijeti", rekao je Dimon te nastavio s upozorenjem. "Taj uragan nam je pred vratima. Jedino ne znamo hoće li biti malo nevrijeme ili superoluja (...) Bolje da se pripremite."

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.