PRIDRUŽITE SE

ZLATNA KUNA

Proglašene najuspješnije tvrtke u Zadarskoj županiji u 2021.

Tankerska plovidba Zadar u kategoriji velikih trgovačkih društava, Olimp u skupini srednjih te Euronautic u kategoriji malih trgovačkih društava dobitnici su plaketa Zlatna kuna kao najuspješnije tvrtke u Zadarskoj županiji u 2021. godini. 

Piše: Hina
26.10.2022. 08:58

Proglašenje najuspješnijih tvrtki u toj županiji u prošloj godini održalo se u utorak na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore Zadar.

Svečanu dodjelu priznanja otvorio je predsjednik Županijske komore Zadar Denis Ikić, ocijenivši da će godina na izmaku biti jako dobra , a da da mogu biti zadovoljni i prošlom godinom. 

"Po onome što smo dobili anketiranjem te fiskalnim podacima, godina na izmaku također će biti jako dobra. Zaposlenost je rekordna, nikad nismo imali 65.000 zaposlenih kao na kraju ovog srpnja, turistički promet je u nekim segmentima probio brojke iz 2019. godine, a fiskaliziranih računa na kraju kolovoza bilo je 40 posto više nego godinu prije", istaknuo je Ikić.

Dodao je kako je u 2021. ostvareno 17,6 milijardi kuna prihoda, što je 22 posto više nego 2020. godine. Bruto dobit županijskog gospodarstva iznosi više od 1,2 milijarde kuna, što je za 28 posto više nego rekordne 2019. godine.

"Ostvarili smo vanjsku trgovinsku razmjenu roba od 2,8 milijardi kuna, što je porast od 23 posto. Također, prodaja roba i usluga u inozemstvu iznosila je 4,8 milijardi kuna, što je povećanje od 24 posto, a broj zaposlenih u gospodarstvu u prošloj je godini rastao za 3,3 posto", naveo je Ikić.

Uoči dodjele plaketa najboljim tvrtkama, dodijeljeno je posebno priznanje za 60 godina uspješnog rada Tvornici mreža Zadar u Biogradu na moru, koja je promijenila ime u Neta Tvornica mreža.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.