PRIDRUŽITE SE

njemačka

Proizvodnja nafte smanjena i zbog suše

Razina vode u spojnoj točki Rajne Kaub u blizini Koblenza iznosila je u četvrtak 34 centimetra, što je jako blizu najnižim razinama zabilježenim 2018. godine.

Piše: Hina
19.08.2022. 10:59

Britansko-nizozemska naftna kompanija Shell izvijestila je da je bila prisiljena smanjiti preradu u rafineriji u njemačkom Rhinelandu zbog niskog vodostaja Rajne koji je otežao transport.

"Zbog niskog vodostaja Rajne smanjili smo kapacitet Shell Energy and Chemicals Park Rhineland. Situacija u opskrbi izazovna je, ali se njome pažljivo upravlja", priopćila je kompanija u četvrtak. Shell nije priopćio koliko je smanjio kapacitet rafinerije koja može preraditi do 17 milijuna tona sirove nafte godišnje ili 345.000 barela dnevno. Kontinuirani ekstremno niski vodostaj Rajne napuhao je vozarine jer neki brodovi dodiruju korito čak i kada su prazni, rekao je Lars van Wageningen iz konzultantske tvrtke Insights Global. Razina vode u spojnoj točki Rajne Kaub u blizini Koblenza iznosila je u četvrtak 34 centimetra, što je jako blizu najnižim razinama zabilježenim 2018. godine. Plovila pod putnim teretom zahtijevaju dubinu od oko 1,5 metara.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.