PRIDRUŽITE SE

Grad Šibenik

Projekt Batižele kreće u realizaciju, traži se razvojni partner

Urbana regeneracija vrijednog prostora, koji je samo desetak minuta udaljen od šibenske povijesne jezgre, novim ulaganjima te javnim sadržajima poboljšat će infrastrukturu i omogućiti nova zapošljavanja - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

15.12.2023. 12:40

Gradsko vijeće Šibenika dalo je 'zeleno svjetlo' za objavu međunarodnog javnog natječaja za iskaz interesa u svrhu odabira razvojnog partnera za projekt Batižele, odnosno urbane regeneracije 22 hektara zemljišta na kojem se predviđa kombinacija javnih i privatnih sadržaja vrijednih za budući razvoj grada.

Prema prijedlogu natječaja, postupak odabira investitora podijeljen je u dvije faze, od kojih će prva trajati 6 tjedana, a druga 12 tjedana, što će zajedno s postupkom ocjenjivanja trajati oko 6 mjeseci. U prvoj fazi natječaja pozivaju se zainteresirane investitori da dostave svoje iskaze interesa i potvrde svoju kvalificiranost. U roku od 3 tjedna nakon završetka prve faze društvo Batižele d.o.o. donijet će odluku o izboru kvalificiranih kandidata, koji će onda imati priliku u drugoj fazi dostaviti obvezujuće ponude.

Poboljšanje infrastrukture i nova zapošljavanja

- Urbana regeneracija ovog vrijednog prostora, koji je samo desetak minuta udaljen od šibenske povijesne jezgre, novim ulaganjima te javnim sadržajima poboljšat će infrastrukturu, omogućiti nova zapošljavanja te će povećati kvalitetu života u gradu i okolici. Zahvaljujem svima koji su dali doprinos u realizaciji ove faze projekta, partneru Republici Hrvatskoj i svim državnim tijelima, Europskoj banci za obnovu i razvoj te konzultantskim kućama koje su bile uključene u pojedinim pripremnim procesima - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Kako ističu iz Grada Šibenika, cilj je odabrati razvojnog partnera čiji projekt predviđa najviše koristi za grad i njegove stanovnike, a da je istovremeno održiv, pouzdan i financijski stabilan kako bi se osigurala kompletna realizacija projekta u za to predviđenim rokovima.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.