PRIDRUŽITE SE

EU nagrade za promicanje poduzetništva

Projekt Zagrebačke županije među tri najbolja u kategoriji održivih 

- Županija je dobila potvrdu da je na pravom putu prema izgradnji moderne, ekološke i održive poljoprivrede, koja ima pozitivan utjecaj na okoliš, lokalnu zajednicu i očuvanje poljoprivredne proizvodnje - Tomljenović.

20.11.2023. 10:47

Projekt Zagrebačke županije 'Modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača – Zelena održivost za lokalne proizvođače', kao hrvatski predstavnik ušao je među tri najbolja projekta u kategoriji Održiva tranzicija u sklopu ovogodišnje dodjele Europske nagrade za promicanje poduzetništva (EEPA 2023).

Po riječima zamjenika župana Zagrebačke županije Damira Tomljenovića, Županija je na ovaj način dobila potvrdu da je na pravom putu prema izgradnji moderne, ekološke i održive poljoprivrede, koja ima pozitivan utjecaj na okoliš, lokalnu zajednicu i očuvanje poljoprivredne proizvodnje.

Inače, više od 800 sudionika iz cijele Europe sudjelovalo je od 13. do 15. studenoga u Bilbau na godišnjoj Skupštini malih i srednjih poduzetnika i konferenciji o promicanju poduzetništva pod pokroviteljstvom španjolskog presjedanja Vijećem Europske unije i Europske komisije. U sklopu konferencije održana je i svečana dodjela EEPA 2023., a u kategoriji Održiva tranzicija, uz projekt Zagrebačke županije, ušli su još i projekti iz Nizozemske i Francuske. Pobjedu je odnio projekt Francuske „Greentech Procurement Accelerator“. Nagrade su dodijeljene u ukupno 6 kategorija, a titulu ukupnog pobjednika ponio je projekt Portugalske agencije za konkurentnost i inovacije. 

EEPA nagrada pokrenuta je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama. Ove godine od 301 projekta koji su sudjelovali na nacionalnim natjecanjima u 30 zemalja, ukupno 55 projekata probilo se na europsku razinu natjecanja, izvijestili su iz Zagrebačke županije.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.