PRIDRUŽITE SE

Plaća

Prosječna zagrebačka neto plaća za srpanj 8.740 kuna

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za srpanj ove godine iznosila je 8.740 kuna, što je nominalni porast za 7,5 posto u odnosu na srpanj 2021. godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Piše: Hina
10.10.2022. 09:33

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za srpanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 7.576 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je veća za 1.164 kune.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za srpanj 2022. isplaćena je u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina u iznosu od 14.344 kune.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća isplaćena u djelatnosti proizvodnja kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 4.977 kuna. 

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za srpanj iznosila je 12.194 kune, što je nominalni porast za 8,3 posto u odnosu na srpanj 2021. godine.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.