PRIDRUŽITE SE

novi porast

Prosječna zagrebačka plaća 8.989 kuna

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za lipanj iznosila je 12.583 kune, što je porast za 9,1 posto u odnosu na lipanj 2021. godine...

Piše: Hina
12.09.2022. 09:26

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za lipanj iznosila je 8.989 kuna, što je porast za 8,2 posto u odnosu na lipanj 2021., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za lipanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 7.711 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je veća za 1.278 kuna. Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za lipanj isplaćena je u financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova, u iznosu od 14.972 kune. Nasuprot tomu, najniža je plaća isplaćena u djelatnosti proizvodnje kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 4.967 kuna.  Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za lipanj iznosila je 12.583 kune, što je porast za 9,1 posto u odnosu na lipanj 2021. godine.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.