PRIDRUŽITE SE

Poslovni uspjesi

Q iskoračio na tržište Saudijske Arabije

- Sustave koji su razvili naši zaposlenici koristi više od 10 milijuna stanovnika Saudijske Arabije. Riječ je o rješenjima koji imaju strateški značaj za razvoj cijele kraljevine i trenutno su dio nekih od najvećih globalnih projekata”, istaknuo je Filip Ljubić.

07.02.2024. 12:19

Nakon izbijanja rata u Ukrajini i energetske krize u Europi, domaća IT tvrtka Q proširila je svoje poslovanje na području Bliskog istoka, pa trenutno njezinih 70 stručnjaka radi na projektima za Saudijsku Arabiju, izravno za tvrtke kao što su Takamol Holding, Tamkeen Technologies i nekolicinu drugih.

Saudijska Arabija ubrzano se razvija, vidljivo je to po aktualnim velikim projektima poput urbanih naselja Neom, The Line, Diriyah, King Salman Park i Qiddiya, a prema procjenama, do 2025. godine tamošnje IT tržište dosegnut će vrijednost od 27,4 milijarde dolara,izvijestili su iz Q-a. Tvrtka tamo razvija niz kompleksnih rješenja koja su korisna stanovnicima Saudijske Arabije u njihovom profesionalnom razvoju, primjerice olakšava im dostupnost radnih dozvola, stručnog usavršavanja i obrazovnih programa, kao i do informacija o prekvalifikaciji i regulativama.

- Sustave koji su razvili naši zaposlenici koristi više od 10 milijuna stanovnika Saudijske Arabije. Riječ je o rješenjima koji imaju strateški značaj za razvoj cijele kraljevine i trenutno su dio nekih od najvećih globalnih projekata”, istaknuo je Filip Ljubić, CEO tvrtke Q. 

Inače, zagrebački Q čak  99 posto svojih prihoda ostvaruje u inozmestvu, a radi za klijente iz niza industrija - automobilske, farmaceutske, financijske, medijske i dr, za koje razvija kompleksna softverska rješenja. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.