PRIDRUŽITE SE

Radnicima Podravke i Belupa plaće rastu između 150 i 250 eura

- Današnjim smo dogovorom nadogradili novi sustav plaća koji uvodimo 1. prosinca na način da će zbog novog sustava svi radnici Podravke i Belupa primiti znatno veću plaću - rekla je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

02.11.2023. 13:10

U Podravci i Belupu s uvođenjem novog sustava plaća od 1. prosinca ove godine, osnovna plaća povećat će se za dodatnih 150 eura bruto, a kako je izvijestila Uprava te koprivničke kompanije, riječ je o petom povećanju plaća u protekle 2,5 godine i drugom od početka ove godine.

Plaće radnika u Podravki porast će za 15 posto, dok će taj rast za radnike u proizvodnji i logistici iznositi prosječno 19 posto, sukladno najnovijem dogovoru s reprezentativnim sindikatima. 

Novim sustavom plaća ukida se zastario tarifni sustav koji datira još iz 1997. godine, a uvodi moderniji i pravedniji sustav kojim su ispravljene mnoge nelogičnosti u vrednovanju radnih mjesta. Zbog te promjene, mnogi radnici dobit će povećanje plaća, ali i bolje mogućnosti napredovanja. Međutim, kako bi svi u startu imali i financijsku korist od novog sustava te se lakše nosili s teškim tržišnim okolnostima i inflacijom, sa sindikatima je dogovoreno i dodatno povećanje plaća od 150 eura bruto za sve. Sve promjene na snagu stupaju 1. prosinca, a radnici će ih osjetiti s prvom plaćom u 2024. godini, navode iz Podravke. 

- Današnjim smo dogovorom nadogradili novi sustav plaća koji uvodimo 1. prosinca na način da će zbog novog sustava svi radnici Podravke i Belupa primiti znatno veću plaću. To znači da će, zahvaljujući svim promjenama koje smo dogovorili u srpnju i ovim dodatkom od 150 eura na osnovnu plaću, plaće naših radnika mjesečno porasti između 150 i 250 eura bruto. Pritom će, manjem broju radnika koji su imali osobito nelogične i nepravedne koeficijente u odnosu na složenost posla koji rade, mjesečna plaća porasti i više od 250 eura - rekla je rekla je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.