PRIDRUŽITE SE

tektonske promjene

Reosiguravatelji pred rizicima, ali - i velikim rastom

Povrh utjecaja covida-19 i sve većih gubitaka od prirodnih katastrofa, sektor reosiguranja sada je suočen i s problemima poput inflacije, rizika od recesije i geopolitičkih napetosti...

Piše: Hina
13.09.2022. 09:23

Geopolitičke napetosti u svijetu, visoka inflacija i klimatske promjene potaknule su potražnju za zaštitom od rizika, što će značiti više premije, poručili su vodeći reosiguravatelji na godišnjem okupljanju u Monte Carlu.

"Povrh utjecaja covida-19 i sve većih gubitaka od prirodnih katastrofa, sektor reosiguranja sada je suočen i s problemima poput inflacije, rizika od recesije i geopolitičkih napetosti", rekao je u ponedjeljak glavni izvršni direktor za reosiguranje u kompaniji Swiss Re Moses Ojeisekhoba. "Budući da motori rasta troškova u dinamičnom okruženju rizika ubrzavaju, premije osiguranja moraju biti pažljivo podešene kako bi držale korak", dodao je čelnik švicarske kompanije. Premije bi mogle porasti u rasponu od pet do sedam posto, objavili su analitičari S&P-a prošlog tjedna, dok je Moody'sova anketa pokazala da bi stope rasta premija reosiguranja imovine u SAD-u mogle biti dvoznamenkaste. Na nekim tržištima mogle bi porasti za 10 posto ili više, rekli su čelnici njemačkih reosiguravatelja Munich Rea i Hannover Rea, s obzirom na visinu inflacije.

Sektor koji će rasti eksponencijalno

Swiss Re također planira dodatno povećati portfelj osiguranja od prirodnih katastrofa, s obzirom na procjenu da bi tržište u sljedeće četiri godine trebalo porasti 37 posto, na 48 milijardi dolara.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.