PRIDRUŽITE SE

stanje, usporeno

Revidirani podaci pokazali da je broj zaposlenih u SAD-u bio - ipak manji

Revidirani podaci tako sada pokazuju da je broj zaposlenih u srpnju i lipnju bio 107 tisuća manji no što je ministarstvo izvijestilo u dosadašnjim procjenama...

Piše: Hina
03.09.2022. 09:52

Poslodavci u SAD-u u kolovozu su otvorili znatno manje radnih mjesta nego u mjesecu ranije, a stopa nezaposlenosti ponovo je prekoračila pretpandemijsku razinu, objavilo je u petak ministarstvo rada.

Broj zaposlenih u najvećem svjetskom gospodarstvu u kolovozu je neto uvećan za 315 tisuća, nakon naniže revidiranih 526 tisuća u srpnju i 293 tisuće u lipnju, pokazuje izvješće ministarstva. Revidirani podaci tako sada pokazuju da je broj zaposlenih u srpnju i lipnju bio 107 tisuća manji no što je ministarstvo izvijestilo u dosadašnjim procjenama.

Broj zaposlenih porastao je za oko 5,8 milijuna u proteklih 12 mjeseci budući da se tržište rada kontinuirano oporavlja od krize koju je izazvala pandemija, navode u ministarstvu, napominjući da je trenutno zaposleno 240 tisuća više građana nego u pretpandemijskoj veljači 2020. U kolovozu najviše su zapošljavale tvrtke u sektorima stručnih i poslovnih usluga, te u zdravstvu i maloprodaji.

Broj zaposlenih nije se bitnije mijenjao u odnosu na prethodni mjesec u građevinskom, informacijskom i sektoru prijevoza i skladištenja i ostalim uslužnim djelatnostima, ali i u državnom sektoru. Stopa nezaposlenosti uvećana je za 0,2 postotna boda u odnosu na srpanj, na 3,7 posto. Broj nezaposlenih pritom je porastao za 344 tisuće, na šest milijuna, objavilo je ministarstvo.

U srpnju su se oba pokazatelja bila vratila na razine iz pretpandemijske veljače 2020., podsjeća ministarstvo u izvješću. U mjesecu prije početka širenja koronavirusne zaraze stopa nezaposlenosti u SAD-u iznosila je 3,5 posto, uz 5,7 milijuna nezaposlenih.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.