PRIDRUŽITE SE

Potpore zapošljavanju žena

Rijeka namijenila 50.000 eura za potpore za zapošljavanje žena

Iznos nepovratne potpore koji se može ostvariti definiran je u fiksnom iznosu od 500 eura po svakoj novozaposlenoj ženskoj osobi. 

09.11.2023. 09:49

Grad Rijeka dodjelit će putem javnog poziva 50.000 eura bespovratnih potpora za zapošljavanje i samozapošljavanje žena, a rok za prijavu je 27. studeni do 16,00 sati.

Kako navode iz Grada, za potpore se mogu prijaviti subjekti malog gospodarstva u privatnm vlasništvu, sa sjedištem odnosno prebivalištem na području Rijeke. Nepovratne potpore dodjeljuju se za pokriće dijela neto plaće novozaposlene osobe ženskog spola u razdoblju od 1. siječnja 2023. godine do podnošenja prijave na javni poziv, uključujući i samozapošljavanje, na puno i neodređeno radno vrijeme. Iznos nepovratne potpore koji se može ostvariti definiran je u fiksnom iznosu od 500 eura po svakoj novozaposlenoj ženskoj osobi. 

Preduvjet je da podnositelj prijave zaposli/samozaposli nezaposlenu osobu do navršenih 40 godina starosti na mjesečna primanja koja nisu manja od medijalne neto plaće za prosinac 2022. godine, odnosno 877,03 eura , osim u slučaju gospodarskog subjekta koji nije u obvezi isplate osobnog dohotka (npr. obrt).

Prijave na Javni poziv podnose se isključivo putem portala eUsluge Grada Rijeke, rubrika Poduzetništvo, gdje je potrebno odabrati Dodjela nepovratnih potpora za zapošljavanje i samozapošljavanje žena, odnosno putem Informacijskog Servisa Grada Rijeke (on-line prijava/e-obrazac). Više na poveznici: https://gov.rijeka.hr/zahtjevi-i-obrasci/poduzetnistvo/dodjela-nepovratnih-potpora-za-zaposljavanja-i-samozaposljavanja-zena/2882
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.