PRIDRUŽITE SE

Rijeka ostvaruje rast turističkog prometa i u listopadu

Iz Turističke zajednice Grada Rijeke ističu da su premašeni dosadašnji turistički rekordi te će ovogodišnja sezona biti relevantna u ocjenjivanju budućih turističkih rezultata...

Piše: Hina
06.11.2022. 09:44

Povećanje turističkog prometa u Rijeci nastavljeno je i u listopadu, kada je u tom gradu ostvareno 36.015 turističkih noćenja, što je 34 posto više nego u listopadu lani te 27 posto više nego u listopadu rekordne 2019.

Prema podacima iz sustava e-visitor, u listopadu je u Rijeci boravilo 14.124 turista, 47 posto više nego u listopadu lani i 26 posto više u odnosu na listopad 2019. Stranih gostiju bilo je 74 posto, s ostvarenih 80 posto noćenja. U prvih 10 mjeseci turista je bilo devet posto više u odnosu na isto razdoblje 2019. te 71 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, dok je noćenja bilo 22 posto više u odnosu na 2019. te 56 posto više u odnosu na lani. Iz Turističke zajednice Grada Rijeke ističu da su premašeni dosadašnji turistički rekordi te će ovogodišnja sezona biti relevantna u ocjenjivanju budućih turističkih rezultata. Naglašavaju da su produljenju posezone pridonijeli neuobičajeno dobri vremenski uvjeti, kao i akcija „Mjesec hrvatskog turizma“ koju je provela Hrvatska turistička zajednica, a u koju se riječka Turistička zajednica uključila projektom „Winter pas.“ Uz geografski položaj grada i rast dolazaka individualnih gostiju koji dolaze vlastitim automobilima, odličnim turističkim rezultatima pridonijelo i sve više registriranih privatnih kapaciteta te rad novog Hilton hotela na riječkoj Kostabeli, ocijenili su iz Turističke zajednice Grada Rijeke.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.