PRIDRUŽITE SE

novi ulagači

Rimac Grupa dobila investiciju od pola milijarde eura

Rimac Grupa je u novom investicijskom krugu, kojeg su predvodili Softbank i Goldman Sachs, prikupila 500 milijuna eura, a taj će novac biti iskorišten za nastavak rasta tvrtke, povećanje proizvodnog kapaciteta i dodatno zapošljavanje, objavila je u srijedu Rimac Grupa, koja će samo ove godine zaposliti 700 novih zaposlenika.

Piše: Hina/a.t.
01.06.2022. 09:33

Rimac Grupa prikupila je 500 milijuna eura u investicijskom krugu D, čime je tržišna vrijednost kompanije premašila 2 milijarde eura, a novi ulagači su SoftBank Vision Fund 2 te Goldman Sachs Asset Management, uz sudjelovanje postojećih dioničara Rimac Grupe, uključujući Porsche i InvestIndustrial.

Mate Rimac i dalje posjeduje najveći udio u kompaniji. Rimac Grupa ima većinsko vlasništvo u Bugatti Rimac s 55% udjela, dok je ostalih 45% u vlasništvu Porschea. Tvrtka kćer Rimac Technology je nedavnim izdvajanjem postala potpuno neovisna tvrtka u 100%-tnom vlasništvu Rimac Grupe.

U studenom 2021. uspješno je provedeno spajanje divizije za hiperautomobile – Rimac Automobili – s Bugatti Automobiles. Oba branda sada posluju u sastavu Bugatti Rimac kompanije, vodećeg svjetskog proizvođača hiperautomobila visokih performansi.

Prikupljeni kapital će prvenstveno biti iskorišten za daljnji razvoj Rimac Technology u području proizvodnje velikih serija za globalne automobilske proizvođače. Rimac Technology je već ušao u partnerstvo s mnogim globalnim brandovima, među kojima su Porsche, Hyundai, Automobili Pininfarina, Koenigsegg i Aston Martin.

Rimac Technology povećava svoje proizvodne kapacitete i završava izgradnju novog Rimac Kampusa. Kada dostigne svoj puni kapacitet u Rimac Kampusu, Rimac Technology će moći proizvoditi desetke tisuća komponenti godišnje, u rasponu od hibridnih baterijskih sustava do cijelih platformi za druge proizvođače.

Rimac Kampus će biti i sjedište Bugatti Rimac kompanije koja upravlja brendovima hiperautomobila Bugatti Automobiles i Rimac Automobili, ali i proizvodna lokacija za Nevera hiperautomobil – najsnažniji serijski automobil na svijetu.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.