PRIDRUŽITE SE

vrtovi budućnosti

Rimac investira u novi projekt za zeleniju i održiviju budućnost, evo o čemu se radi

Gruntek korisnicima nudi mogućnost digitalne sadnje i upravljanje vrtom preko web aplikacije. Putem mobilnih uređaja također mogu pratiti sve poljoprivredne aktivnosti i na kraju uživati u organskom povrću iz svog vrta.

Piše: Menadžer.hr/a.t.
19.07.2022. 12:50

Mate Rimac se pridružuje najvećem proizvođaču eko povrća - Grunteku. Vrtovima budućnosti, kako piše Gruntek, pridružio se poznati hrvatski inovator i poduzetnik.

Ovo je prvi agro projekt u koji Rimac investira, a time pomaže Grunteku da se plasira na inozemno tržište. Gruntek potiče urbano stanovništvo da organsko povrće nabavlja direktno od proizvođača, bez posrednika; transparentno, povoljnije i bez stvaranja otpada od pakiranja i bacanja viškova hrane iz maloprodaje što je neizbježno u trgovačkim lancima.

"Kad zakrivljenost krastavca ili promjer poriluka diktiraju 'ispravnost', moramo primjetiti da smo na krivom putu. Naši korisnici prihvaćaju prirodne proizvode onakve kakvi rastu u njihovom vrtu, tako da je otpad od hrane za nas nepoznanica", naveo je direktor Grunteka Tino Prosenik.

Gruntek korisnicima nudi mogućnost digitalne sadnje i upravljanje vrtom preko web aplikacije. Putem mobilnih uređaja također mogu pratiti sve poljoprivredne aktivnosti i na kraju uživati u organskom povrću iz svog vrta.

Usporedivši sa zapadno-europskim zemljama, konzumacija  eko proizvoda i svjesnost o potrebi suzbijanja stvaranja otpada od hrane i pakiranja u Hrvatskoj je minimalna, navode iz Grunteka te smatraju da bi projekti poput njihovog i vizionari poput Rimca mogli potaknuti svijest građana te ubrzati tehnologiju kako bi se i Hrvatska mogla početi približavati europskim normama.

Gruntek je osnovan kao tim mladih entuzijasta i stručnjaca iz raznih područja koji su se udružili kako bi osmislili inovativno rješenje za one koji žele imati vlastiti eko vrt te mjesto za odmor i opuštanje, a u svrhu zdrave budućnosti.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.