PRIDRUŽITE SE

Prekid suradnje

Rimac prekida zajedničko ulaganje s kineskim Camelom

Rimac grupa primila je na znanje optužbe u vezi s praksama prisilnog rada povezanima s jednim od naših investitora, Camel grupom. Ostajemo predani održavanju odgovornih i etičkih poslovnih praksi - navode iz Rimca.

24.02.2024. 08:20

Rimac grupa u procesu je okončanja zajedničkog ulaganja s kineskim proizvođačem baterija Camel Group, izvijestila je agencija Reuters, koja podsjeća da je SAD lani zabranio uvoz robe koju proizvode dvije kineske tvrtke, uključujući Camel, kao dio napora da se eliminira navodni prisilni rad iz američkog opskrbnog lanca, dok službeni Peking odbacuje te američke optužbe.

Podsjetimo, krajem rujna 2017. godine potpisan je ugovor o osnivanju zajedničke kompanije (JV) između kineskog najvećeg proizvođača klasičnih i litijskih automobilskih baterija Camel Group i Rimac automobila, koji je predviđao ulaganja od oko 30 milijuna dolara u JV.

- Rimac grupa primila je na znanje optužbe u vezi s praksama prisilnog rada povezanima s jednim od naših investitora, Camel grupom. Ostajemo predani održavanju odgovornih i etičkih poslovnih praksi, kako interno tako i u našim partnerstvima - objavila je kratko hrvatska kompanija u komentaru za Reuters poslanom e-poštom. Camel nije bio odmah dostupan za komentar.

Iz Rimca su kazali i da je zajedničko ulaganje s Camel grupom operativno neaktivno od 2022. te da je trenutno u procesu gašenja.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.