PRIDRUŽITE SE

inflacija

Rusija ima inflaciju pod kontrolom, tvrdi Putin

Na godišnjoj razini, od 27. svibnja, inflacija je iznosila 17,4 posto, navodi Putin, a od druge polovice svibnja je zaustavljen opći rast cijena, te je sada, kako je rekao "inflacija na nuli".

Piše: Menadžer.hr/a.t.
07.06.2022. 14:24

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je tijekom sastanka o ekonomskim pitanjima da je Rusija uspjela staviti inflaciju pod kontrolu, piše B92.

"Uspjeli smo držati inflaciju pod kontrolom. Na godišnjoj razini, od 27. svibnja, iznosila je 17,4 posto", rekao je Putin, prenosi RT.

Istovremeno, od druge polovice svibnja zaustavljen je opći rast cijena, dodao je ruski predsjednik. "Sada je inflacija na nuli", rekao je.

Putin je također primjetio da u tome postoje određene prednosti ali i "zasjeda". Prema njegovim rečima, potrebno je pažljivo analizirati situaciju i donjeti pravovremene odluke.

Predsjednik Rusije ranije je naveo da će 2020-ta za Rusiju postati period jačanja ekonomskog suvereniteta, a njena ekonomija će zadržati pravac prema međunarodnoj suradnji.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.