PRIDRUŽITE SE

G20

Ruska veleposlanica: Putin će sudjelovati na skupu G20 u Indoneziji

SAD i zapadni saveznici procjenjuju treba li Rusija nakon napada na Ukrajinu ostati dio tog formata koji okuplja dvadeset najvećih svjetskih ekonomija. 

23.03.2022. 10:11

Ruski predsjednik Vladimir Putin namjera prisustvovati ovogodišnjem G20 sastanku na vrhu u Indoneziji, rekla je u srijedu ruska veleposlanica u toj otočnoj državi, suprotno tvrdnjama dijela zemalja koje tvrde da će Rusija biti izbačena iz te skupine. 

Pokušaj izopćenja Rusije mogao bi naići na veto drugih članica skupine i dovesti do toga da dio država ne prisustvuje sastancima, rekli su izvori agenciji Reuters. 

Ruska veleposlanica u Indoneziji, trenutnoj predsjedateljici G20, kazala je kako Putin planira stići na indonezijski otok Bali na skup u studenome. „To će ovisiti o mnogo, mnogo stvari, uključujući situaciju s pandemijom covida-19, koja se poboljšava. Zasad on to želi“, rekla je veleposlanica Ljudmila Vorobjova na konferenciji za medije. 

Upitana o tvrdnjama o izbacivanju Rusije, Vorobjova je odgovorila kako je svrha G20 raspravljati o ekonomskim pitanjima, a ne o krizama poput one u Ukrajine. 

Pozvala je Indoneziju da ne popusti pod pritiscima zapadnih država.  „Uistinu se nadamo da indonezijska vlada neće popustiti groznom pritisku koji zapad čini ne samo nad Indonezijom, nego i nad mnogim državama svijeta“, naglasila je. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.