PRIDRUŽITE SE

Provectus Capital Partners

S 94 milijuna eura ASEF postao najveći private equity fond u regiji

Investicijsko društvo Provectus Capital Partners, od lani vlasnik poliklinike Aviva te investitor u polikliniku Arena, u Adriatic Structured Equity Fund (ASEF ) privukao je široku bazu ulagatelja koja se sastoji od 19 vodećih institucionalnih investitora sa sjedištem u EU.

Piše: Hina
27.04.2022. 14:07

Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, objavio je u srijedu finalno zatvaranje svog fonda Adriatic Structured Equity Fund (ASEF), u koji je prikupljeno ukupno 94 milijuna eura, čime je taj fond postao najveći private equity fond u Adria regiji. 

Podsjetimo, PCP je lani kupio od Fortenove polikliniku Aviva te investirao u stomatološku polikliniku Arena, ne navevši pritom vrijednost tih transkacija.

Kako je objavljeno u njihovom današnjem priopćenju, finalni iznos pod upravljanjem u 1,5 godina poslovanja tog fonda povećan je za čak 70 posto, odnosno za 38,5 milijuna eura, u odnosu na inicijalnu veličinu fonda pri osnivanju u kolovozu 2020. godine. 

PCP je u ASEF fond privukao široku bazu ulagatelja koja se sastoji od 19 vodećih institucionalnih investitora sa sjedištem u EU, a radi se o mirovinskim fondovima, osiguravajućim društvima, vodećim regionalnim i međunarodnim bankama i razvojnim bankama. 

”Uvjeren sam da ćemo svojim investicijama najbolje pokazati da ova regija ima puno potencijala za investiranje i za ubrzavanje rasta ambicioznih kompanija”, izjavio je Igor Čičak, predsjednik uprave i glavni partner u PCP-u.

PCP je do sada kroz ASEF fond realizirao deset investicija, i to kroz ulaganje u tri temeljne kompanije u sektorima privatnog zdravstva, stomatologije i specijalizirane maloprodaje.  akođer, u završnoj su fazi pregovora za dodatne investicije, a realizacija se očekuje u idućim mjesecima, navodi se u priopćenju. 

Fokus PCP-a je ulaganje u profitabilne kompanije u rastućim sektorima kojima je potreban kapital za daljnji rast, a imaju značajnu poziciju na tržištu i potencijal za konsolidaciju sektora u kojima posluju, zaključuje se u priopćenju. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.