PRIDRUŽITE SE

slučaj ina

Sastanak s MOL-om: Filipović najavio zahtjev za smjenom uprave Ine

"Nije normalno da četvrta razina odlučivanja u Ini može donositi odluke do 20 milijuna eura, koje onda rezultiraju ovakvim korporativnim skandalom", rekao je, među ostalim, ministar Filipović.

Piše: Hina/a.t.
06.09.2022. 14:18

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izjavio je u utorak da će sutra na sastanku s predstavnicima MOL-a zatražiti smjenu cjelokupne uprave Ine, kao i promjenu modela korporativnog upravljanja.

"Nije normalno da četvrta razina odlučivanja u Ini može donositi odluke do 20 milijuna eura, koje onda rezultiraju ovakvim korporativnim skandalom. Tražit ću smjenu cjelokupne uprave, svih mađarskih i naših članova te promjenu modela korporativnog upravljanja", rekao je Filipović novinarima u Banskim dvorima uoči početka koalicijskog sastanka oko novog paketa mjera pomoći građanima, javnim ustanovama i gospodarstvu.

Na pitanje novinara što ako MOL ne pristane na smjenu uprave Ine, Filipović je poručio da daljnji ovakav način upravljanja, da bi partneri dobro funkcionirali, nije više moguć.

Filipović je između ostalog podsjetio da je zatražio izvanrednu reviziju plinskog poslovanja Ine za 2020., 2021. i dio 2022. godine. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.