PRIDRUŽITE SE

Intermodalni promet

Siščani prvi u Hrvatskoj koriste jedinstveni park&ride koncept

Siščani će moći parkirati svoja osobna vozila bez dodatne naplate preko puta sportske dvorane Zeleni Brijeg te nastaviti put vlakom ili Auto prometovim autobusima.

23.11.2023. 11:01

U Sisku je uspostavljen u Hrvatskoj jedinstveni park&ride koncept intermodalnog prometa, odnosno park&ride parkiralište na kojem građani mogu bez dodatnog plaćanja ostaviti svoje vozilo i dalje nastaviti put na posao javnim prijevozom, vlakom ili autobusom, izvijestili su iz tog Grada.

- Iako je Policijska uprava Sisačko-moslavačka pokušala spriječiti taj projekt pokušavajući zabraniti Gradu Sisku da uspostavi ovaj način korištenja parkirališta, Upravni sud RH je potvrdio da Grad Sisak jedini ima pravo i obavezu određivati kako će se sisačka parkirališta koristiti. Park&ride parkiralište predviđeno je Strategijom urbanog prometa Siska u čijoj izradi je sudjelovala i PU Sisačko-moslavačka, i upravo je zato neshvatljiv ovaj pokušaj uplitanja policije u poslove Grada Siska - navode dalje iz tog grada.

Siščani će, kao i do sada, moći parkirati svoja osobna vozila bez dodatne naplate preko puta sportske dvorane Zeleni Brijeg te nastaviti put vlakom ili Auto prometovim autobusima. Jedini uvjet je da fotografiju važeće prijevozne karte pošalju mobitelom na broj koji mogu pronaći na obavijesnim pločama postavljenim na parkiralištu, ističu iz Grada.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.