PRIDRUŽITE SE

tjedan za nama

Skok Slatinske banke na burzi, promet nešto manji nego prošli tjedan

Najveća dobitnica bila je dionica Slatinske banke, sa skokom cijene za više od 31 posto, na 52 kune.

Piše: Hina/m.a.m.
21.08.2022. 11:02

Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi prošloga tjedna porasli, iako znatno manje nego u tjednu ranije, uz nešto veći promet, a pritom su u fokusu investitora bile dionice Podravke i turističkih kompanija. 

Među sektorskim indeksima, najviše je prošli tjedan porastao Crobexkonstrukt, za 4,17 posto, dok je najviše pao Crobextransport, za 1,71 posto. Redovni promet dionicama dosegnuo je 24,26 milijuna kuna, što je za milijun kuna više nego u tjednu ranije. Najlikvidnija je bila dionica Podravke, s prometom od 6,5 milijuna kuna. Cijena joj je oslabila 0,33 posto, na 598 kuna. Slijedila je dionica Valamar Riviere, s prometom od 3,69 milijuna kuna i rastom cijene za 0,61 posto, na 33 kune.

Među deset najlikvidnijih protekloga tjedna našle su se još dvije turističke dionice - Plave lagune, kojom je ostvareno 1,4 milijuna kuna prometa, a cijena joj se spustila 1,67 posto, na 1.770 kuna, te Arene Hospitality grupe, kojom je ostvareno 1,1 milijuna kuna, a cijena joj je skočila 7,44 posto, na 260 kuna. Znatniji promet, 2,16 milijuna kuna, ostvaren je i dionicom HT-a, uz rast cijene za 1,69 posto, na 180,5 kuna. Najveća dobitnica bila je dionica Slatinske banke, sa skokom cijene za više od 31 posto, na 52 kune.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.